Narancsos csokitorta – Malackának álcázva

Farkas Emese családjának receptje

Piskóta

Hozzávalók: 7 tojás, 14 dkg fruktóz, 12 dkg zabpehelyliszt, 2 dkg kakaópor, 1 kávéskanál sütőpor.
Süssünk 7 tojásból kakaós piskótát 23 cm-es tortakarikában.

Krém

Hozzávalók: 5 dl habtejszín (30 % zsírtartalmú), 50 dkg 70%-os diabetikus étcsokoládé, 2 narancs reszelt héja.
A tejszínt forrásig felmelegítjük, hozzáadjuk a feldarabolt csokoládét, kis lángon addig keverjük, amíg teljesen sima nem lesz. Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a narancshéjat. Hagyjuk kihűlni, majd jól kihabosítjuk.

Elkészítés

A piskótát három részre vágjuk, majd a krémmel megtöltjük és bevonjuk a tortát.
A kész tortát porcukron kinyújtott rózsaszínű marcipánnal is bevonjuk (malackának álcázzuk). 🙂

Jó étvágyat kívánunk!

Kategória: Receptek